Azteb

ترالی اتاق عمل

ترالی اتاق عمل

ترالی اتاق عمل

ترالی در واقع به معنای چرخ دستی است و از آن برای حمل ابزار و وسایل استفاده می شود. ترالی اتاق عمل یا ترالی ابزار جراحی یکی از تجهیزات پر کاربرد پزشکی است که در آن ابزار جراحی، انواع محلول پزشکی، پنبه، دارو و دیگر وسایل پزشکی قرار گرفته می شود تا در مواقع ضروری به سرعت در اختیار کادر درمان قرار بگیرند. استفاده از ترالی ها بسیار آسان است و به راحتی می توان آن ها را جا به جا کرد. همچنین ترالی ها به ایجاد نظم در بیمارستان کمک می کنند و کیفیت خدمات رسانی را افزایش می دهند.

چرا از ترالی استفاده می کنیم؟

نمی توان همه ی اتاق های بیمارستان ها به گونه ای تجهیز شوند که تمام ابزار، تجهیزات و دارو هایی که ممکن است پزشک به آن ها احتیاج پیدا کند، در آن ها باشد. ترالی ها راه حلّی اقتصادی و موثرند که به کادر درمان کمک می کنند این اقلام را به سرعت به بیمار برسانند. با استفاده از ترالی ها می توان تمام ابزار لازم پزشکی را در بیمارستان از اتاقی به اتاق دیگر برد و از آن در موارد اورژانسی یا چک آپ روزانه ی بیماران استفاده کرد. از این رو صنعت ترالی های بیمارستانی روز به روز در حال گسترش است و روز به روز به تنوع آن ها اضافه می شود.

انواع ترالی 

ترالی ها از پر اهمیت ترین تجهیزات انواع مراکز درمانی هستند و کیفیت خدمات پزشکی را از طریق بالا بردن سرعت رساندن دارو ها و تجهیزات بالا می برند. ترالی ها می توانند متحرک یا نیمه متحرک باشند که نوع متحرک آن ها رایج تر است. ترالی های نیمه متحرک دو چرخ و دو پایه دارند؛ در حالی که ترالی های متحرک چهار چرخ دارند که مجهز به قفل چرخ اند و می توانند در مواقع نیاز مثلا هنگام جراحی ثابت شوند. در یک مرکز درمانی چندین نوع ترالی وجود دارد که هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند. در زیر به بررسی برخی از آن ها می پردازیم:

ترالی های بیمارستان

این ترالی ها بسته به تعداد ، کشو ها و ظرفیتشان می تواند با هم متفاوت باشند. برخی از ترالی ها فقط طبقه دارند در حالی که برخی از آن ها به گونه ای طراحی می شوند که ظرفیت بیشتری برای تجهیزات عرضه می کنند. لازم است ترالی ها جنس خوب و مقاومی داشته باشند و بتوان آن ها را ضد عفونی کرد. قابلیت استرلیزه شدن، تمیز کردن ترالی ها را راحت و ایمن می کند و در نتیجه احتمال عفونت و آلودگی کاهش می یابد. همچنین روان بودن چرخ ها و وزن کم ترالی از دیگر ویژگی هایی است که لازم است هنگام طراحی به آن دقت شود.

ترالی ابزار جراحی

ترالی ست ابزار یا ترالی مایو می تواند بزرگ یا کوچک باشد که در هر دو نوع ارتفاع آن قابل تنظیم شدن است. این ترالی کنار تخت جراحی گذاشته شده و در آن ابزار جراحی و دیگر وسایل استریل شده قرار می گیرند تا بتوان راحتی و با سرعت به ابزار جراحی دسترسی پیدا کرد. سینی ای که ابزار استریل شده روی آن قرار می گیرند قابل جدا شدن است و می بایست پیش از این که در اتاق عمل استفاده شود، آن را ضد عفونی کرد. بزرگترین نوع ترالی که در اتاق عمل از آن استفاده می شود، ترالی L شکل یا زاویه دار است. روی میز این ترالی قسمت هایی وجود دارند که در آن تجهیزات استریل شده ی اضافی یا یدک، قرار داده می شود تا در صورت نیاز از آن ها استفاده شود. اگر مقدار ابزار مورد استفاده در اتاق عمل نیازی به میز بزرگ L شکل نداشته باشد، از یک میز مستطیلی استفاده می شود. هر دو این ترالی ها در نزدیکی کادر جراحی قرار می گیرند.

ترالی بیهوشی

این ترالی مخصوص متخصصین بیهوشی است و از آن برای استفاده در اتاق عمل توسط متخصص بیهوشی استفاده می شود. از این رو، مجهز به ابزار و داروهای بیهوشی است که توسط متخصص برای بیهوش کردن بیمار قبل از جراحی استفاده می شوند. این ترالی ها شامل یک کشوی قفل دار نیز هستند تا دارو های بیهوشی و ابزار خطرناک در محلی امن نگاه داری شوند. از آن جایی که این ترالی در اتاق عمل استفاده می شود، لازم است مکررا ضد عفونی شود. جنس ترالی های بیهوشی از فلز های مقاومی است که در مقابل اثرات خورندگی مواد ضد عفونی کننده ی قوی استحکام بالایی دارند.

 ترالی اتاق عمل

از این ترالی که به آن ترالی جراحی نیز گفته می شود، برای قرار دادن داروها، مواد بیهوشی، لوازم یک بار مصرف، ابزار و تجهیزات لازم در اتاق عمل استفاده می شود و معمولا یک یا دو طبقه دارد. همچنین، در این ترالی کشو ها و قفسه های مناسبی تعبیه شده است که از آن ها برای سازمان دهی، مرتب کردن، ایمنی و دسترسی آسان استفاده می شود. همچنین در این ترالی ها بخش هایی است که می توان در آن انواع چاقو، لوله ی نای و دیگر تجهیزات را قرار داد. جنس این ترالی از فولاد ضد زنگ است که بسیار مقاوم است و می توان آن را استرلیزه کرد. ترالی هایی که در اتاق عمل استفاده می شوند معمولا حالت منحنی شکل دارند تا دسترسی برای کادر درمان آسان تر باشد.

ترالی ابزار جراحی

این ترالی که گاهی میز جراحی نیز نامیده می شود، مخصوص جا به جایی و نگاه داری از ابزار جراحی است. این ترالی را نزدیک تخت جراحی می گذارند و ابزار مورد نیاز جراح را روی آن قرار می دهند. جنس این ترالی نیز از فولاد ضد زنگ یا stainless steel است و به راحتی می توان آن را ضد عفونی کرد. بعضی از جراحی ها به ابزار و تجهیزات زیادی نیاز دارند و ممکن است به در یک جراحی حتی به 4 ترالی نیاز باشد.  در مقابل برخی از جراحی نیاز به تجهیزات زیادی ندارند و تنها یک ترالی کوچک جراحی در اتاق عمل می تواند کافی باشد.

ترالی تزریق وریدی یا IV Cart

همان طور که از نام این ترالی پیداست برای جا به جایی ابزار تزریق از آن استفاده می شود. با این حال این ترالی ها می توانند طراحی ها و کاربرد های گوناگونی داشته باشند. برخی از آن ها کوچک و قابل حمل هستند و برخی دیگر شامل کشو های قفل دارند که از آن برای نگه داری داروهایی مثل انواع سرم استفاده می شود.

ترالی بالینی

این نوع ترالی سیار، توسط پرستار به اتاق بیمار برده می شود و معمولا داروهای ضروری در آن نگه داری می شوند.

ترالی Point of care

این ترالی مانند ترالی کنار تخت است و معمولا از آن برای انجام وظایف روتین و جا به جایی تجهیزات لازم برای گرفتن تست های تشخیصی استفاده می شود. معمولا یک کامپیوتر نیز در این ترالی گذاشته می شود تا بتوان در آن اطلاعات بیمار را وارد کرد. استفاده از این ترالی بسیار رایج است و لازم است برای جلوگیری از انتقال عفونت به بیمار یا کادر درمان، دائم ضد عفونی شود. این نوع ترالی از پلاستیک های مقاوم ساخته می شود و طراحی ساده ای دارد تا بتوان آن را به راحتی استرلیزه کرد.

ترالی پانسمان

از این ترالی برای حمل ابزار و وسایل مورد نیاز برای بخیه و پانسمان کردن استفاده می شود. در این ترالی هر وسیله، کشو یا طبقه ی مخصوص به خود را دارد تا دقت و سرعت کار افزایش پیدا کند. بهتر است این ترالی از جنس فولاد ضد زنگ باشد تا مواد شوینده ی خورنده، اثری بر آن نگذارند.

ترالی دارو

از آن برای جا به جایی و رساندن دارو به مکان مورد نیاز استفاده می شود. این نوع ترالی دارای قفل الکترونیکی است تا مواد و تجهیزات امن باشند. اطلاعات تمام این دارو ها و وسایل با دقت روی آن ها نوشته می شود تا به راحتی و با سرعت توزیع شوند. برخی از این ترالی ها مانیتور دارند تا نحوه ی توزیع دارو روی آن نوشته شده و به نمایش در بیاید.

ترالی احیا یا ترالی اورژانسی

از این ترالی در شرایط اورژانسی استفاده می شود و یکی از مهم ترین تجهیزات بیمارستان است زیرا در بسیاری موارد جان افراد را نجات می دهد. در این ترالی از طراحی های دقیقی استفاده شده است تا داروها و تجهیزات گوناگون در فضایی کوچک جای بگیرند و به آسانی جا به جا شوند. این طراحی همچنین کمک می کند کادر درمان به راحتی ابزار یا داروی مورد نیاز را پیدا کنند. ترالی احیا شامل کشوی داروهای اورژانسی، غیر اورژانسی و وسایل احیا است که شامل تخته ی شوک، پایه ی سرم و چراغ معاینه می شوند.

ترالی های پزشکی پیشرفته

تکنولوژی همواره در حال پیشرفت است و ترالی ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. امروزه بسیاری از ترالی های پزشکی دارای ابزار الکترونیکی یا برقی متفاوتی هستند. در نتیجه برای انجام برخی از کارها ممکن است نیازمند باتری های شارژی باشند.

ترالی لاندری بیمارستانی یا ترالی مخصوص حمل پارچه

از این ترالی برای جا به جایی پارچه های تمیز یا کثیف استفاده می شود که هر کدام رنگ مخصوص به خود را دارند.


هیچ محصولی در این دسته بندی وجود ندارد.